Skip to main content

Investeringssvindel
(Investment Scam)

Hvad er investeringssvindel?

Investeringssvindel kommer i mange former, men ofte bliver man lokket med attraktive investeringer i produkter eller tjenester, som er ukendte for mange, såsom kryptovaluta eller valutaspekulation. Det er tiltalende med investeringsmuligheder, der lover store afkast på kort tid, med lav eller ingen risiko. Svindlerne benytter sig af falske hjemmesider, der ofte viser falske grafer over en påstået valutakursudvikling.

Denne type investeringssvindel bliver ofte markedsført med falske nyheder på sociale medier, hvor kendte personer fremstår og fortæller, hvor meget de har tjent på det. Disse falske annoncer udnytter den tillid, vi har til disse personer, og bidrager til at styrke troværdigheden af svindlerne, der narre folk til at investere i de falske investeringsplatforme. Annoncerne er også designet til at se ud, som om de er offentliggjort i store nationale medier.

Der er også situationer, hvor ofre for investeringssvindel kontaktes direkte via telefon.

Hvordan foregår det?

 • Indledningsfasen: Det begynder ofte med, at offeret kommer på tværs af en falsk reklame på internettet eller sociale medier for en investeringsmulighed – eller bliver kontaktet via telefon. Svindlerne bruger ofte kendte personers navne og billeder i reklamerne for at give investeringsmuligheden troværdighed.

 • Forbindelsesfasen: Hvis du klikker videre på disse reklamer, vil du blive bedt om at oprette en brugerkonto eller udfylde en formular med dine personlige oplysninger for at starte investeringen.
  Derefter vil du blive kontaktet af en falsk mægler eller rådgiver, der hjælper med investeringen. Svindlerne er ofte høflige og professionelle og fremstår som troværdige rådgivere. De holder offeret løbende opdateret om, hvordan investeringen skrider frem.

 • Svindelen er gennemført: Mange opdager ikke, at de er blevet svindlet, før de forsøger at hæve deres gevinster. De får derefter at vide, at de skal betale et gebyr for at modtage pengene, men dette er blot et trick for at få offeret til at betale mere.

 • Afslutningsfasen: Nogle ofre oplever at blive snydt igen efter investeringssvindlen. Offeret risikerer nemlig efterfølgende at blive kontaktet af en person, der udgiver sig for at være et anerkendt advokatfirma eller en virksomhed, der har specialiseret sig i at inddrive penge tabt ved investeringssvindel.

Gode råd INDEN DU KLIKKER:

 • Er der lovet usædvanligt høje afkast med lav eller ingen risiko? Hvis nogen har opdaget en næsten risikofri måde at tjene mange penge på, bør du spørge dig selv, hvorfor de vil dele denne hemmelighed med dig.

 • Vær skeptisk over for attraktive investeringer – hvis noget lyder for godt til at være sandt, er det ofte det.

 • Foretag en grundig undersøgelse af det produkt, du overvejer at investere i; hvordan fungerer produktet i virkeligheden, hvem er det, der står bag det, og tror andre, at produktet er en svindel?

 • Hvis du tidligere har været udsat for svindel, skal du være på vagt over for fremtidige svindelforsøg. Svindlerne kan forsøge at kontakte dig igen eller sælge dine oplysninger videre til andre.

 • Husk altid at tænk dig om INDEN DU KLIKKER, når du modtager e-mails, SMS fra ukendte og kendte kilder, og klik aldrig på mistænkelige links eller vedhæftede filer.
Er du interesseret i at høre mere, eller vil du gerne have et foredrag om Investeringssvindel (Investment Scam) eller har du et spørgsmål?
Så skriv til os. HUSK gode råd og service er gratis hos os.

Nogle grunde til, at du skal vælge os

 • Konkurrencedygtig pris

 • 24/7 Services

 • Vi skræddersyer dit kursus

Leder du efter noget specielt?