Skip to main content

BEC-svindel
(Business Email Compromise)

Hvad er Business Email Compromise?

CEO-fraud eller BEC (Business Email Comprimise), som er et mere korrekt udtryk.
Svindlen handler om enten:

 • Falske fakturaer sendt til økonomiansvarlige eller bogholdere
 • Falske e-mails sendt til økonomiansvarlige eller bogholdere, der foregiver at komme fra en chef eller en kollega, med besked om at overføre et specifikt beløb til en nærmere anført konto.

Svindlerne forsøger dermed at snyde virksomhederne til at overføre beløb på et falskt grundlag, og desværre har de alt for ofte held med det. Mange af de sendte mails og fakturaer er lavet særdeles professionelt, og ved første øjekast er der umiddelbart ikke noget mistænkeligt ved dem. Ved nærmere eftersyn viser der sig dog forskellige tegn på, at mailen eller fakturaen ikke er ægte.

Hvis det er en faktura, er det naturligvis vigtigt først og fremmest at få konstateret, om det er en vare, man overhovedet har bestilt. Er det i stedet en mail, der beder dig om at overføre penge, og man tror den er fra en chef eller kollega, er der et par ting, man kan gøre for hurtigt at opdage, hvis det er en fælde. Fælles for begge former for svindel er, at når man først har overført/indbetalt penge, er de meget svære at tilbageføre, også selvom man opdager det hurtigt. Men med en smule indbygget skepsis og opmærksomhed, kan man opdage og afværge de fleste angreb.

Gode råd INDEN DU KLIKKER:

 • Verifikation: Dobbelttjek altid usædvanlige betalingsanmodninger direkte med den person, der laver anmodningen, via et separat kommunikationsmiddel.

 • Undervisning: Uddan dine medarbejdere i at genkende og rapportere mistænkelige e-mails.
  Opdatering af software: Hold din e-mail-software opdateret for at drage fordel af de nyeste sikkerhedsopdateringer.

 • To-faktor-autentificering: Brug to-faktor-autentificering for at beskytte dine e-mail-konti mod uautoriseret adgang.

 • Sikkerhedspolitikker: Implementer klare sikkerhedspolitikker omkring betalinger og kommunikation for at forhindre BEC-angreb.

 • Husk altid at tænk dig om INDEN DU KLIKKER, når du modtager e-mails, SMS fra ukendte og kendte kilder, og klik aldrig på mistænkelige links eller vedhæftede filer.
Er du interesseret i at høre mere, eller vil du gerne have et foredrag om BEC-svindel (Business Email Compromise)eller har du et spørgsmål?
Så skriv til os. HUSK gode råd og service er gratis hos os.

Nogle grunde til, at du skal vælge os

 • Konkurrencedygtig pris

 • 24/7 Services

 • Vi skræddersyer dit kursus

Leder du efter noget specielt?